M a r t t i     k o i v i s t o

Esittely

Olen ammatikseen esiintyvä laulaja, lauluntekijä ja imitaattori. Olen esiintynyt eri puolilla Suomea vuodesta –94 lähtien. Esiinnyn keikoilla pääsääntöisesti trubaduurina kitaran kanssa, mutta tarvittaessa myös orkesterin kanssa. Keikkasettini on tavallisesti yhdistelmä imitointia, musiikkia ja stand-upia.

 

Tehtyjä keikkoja on takana reilut 1500 ja toivottavasti vielä runsaasti edessä. Olen ehtinyt esiintyä lähes kaiken kokoisissa tilaisuuksissa ja areenoilla sekä kaiken kokoisille yleisöille.

 

Musisointia, Imitointia ja stand-upia

vuodesta -94

 

Viimeisimmät kuulumiset, tulevat keikat ym. löytyy täältä:  Facebook

Seuraa myös:   Instagram

Olen esiintynyt paljon yksityistilaisuuksissa firmojen juhlissa, syntymäpäivillä, häissä, pikkujouluissa ja ravintoloissa. Vuosien varrella välillä olen ollut myös isommillakin areenoilla mm. Suomen Euroviisut finaalitapahtumassa, Logomon pääsalissa, Seinäjoen rytmikorjaamolla sekä Voice of Finlandissa. Olen myös ollut vakiokasvona tuomaristossa Karaoken SM-kilpailuissa vuodesta 2016 lähtien.

Omaa musiikkilevytuotantoa on vuosien varrella kertynyt 12 levyjulkaisun verran ja levyjäni on myyty noin 7000 kpl.

Tunnettuja Imitointihahmoja löytyy varastossa reilut 100, joista keikoilla kuullaan aina hieman vaihdellen noin kahta-kolmeakymmentä. Martti kitaroineen näin taipuukin hauskuuttamaan monenlaisiin tilaisuuksiin ja monenlaiselle yleisölle!

 

Tavanomaisten esiintymisten lisäksi teen myös tarvittaessa lauluja tilaustyönä muille artisteille tai vaikkapa firman juhlia varten. Samoin mainoksia on ajoittain tullut tehtyä välillä imitoiden ja mainoslaulujen muodossa joten niitäkin teen tilattaessa.

Juontokeikat kuuluvat myös repertuaariini samoin yleisölle suunnatut yhteislaulutilaisuudet.

Pieni historiikki


Aloitin kitaran soiton ollessani 12-vuotias ja melko pian perustettiinkin kavereiden kanssa jo ensimmäinen yhtye.

Imitointi alkoi jo pikkupoikana, kun matkin silloisia television sketsisarjojen hahmoja mm. Vesku Loirin Nasse-setä hahmoa ja myöhemmin Uuno Turhapuroa. Tunnettujen julkisuuden henkilöiden imitoiminen alkoi suunnilleen 11-vuotiaana. Imitointikeikkojen tekeminen sai alkunsa kun ylä-asteen joulujuhlissa imitoin koulumme opettajia (suureksi yllätykseksi myös opettajat pitivät esityksestäni). Siitä inostuneena koulumme opinto-ohjaaja hommasi minulle haastattelun silloiseen Meriradioon, josta seurasi vielä muutama lehtijuttu, jonka jälkeen alkoi tulla ensimmäisiä esiintymiskeikkoja. Bändin kanssa oltiin jo jossain esiinnytty sitä ennenkin.
 

 

 

POKER (-92-95) oli ensimmäinen yhtye jossa soitin ja lauloin.

Jäsenet olivat : Martti Koivisto (laulu, kitara), Tero Kairinen (kitara),

Mikko Salminen (Basso) ja Marko Salminen (rummut).

 

Musiikkityyli oli jonkun sortin suomirockia. Soitimme silloin enimmäkseen koulun diskoissa ja muutamissa lähiympäristön pubeissa, sekä järjestelimme itse konsertteja mm. Maskutalolla. Muutamia lauluja tältä ajalta kuuluu edelleen ohjelmistooni joskin niitä on hieman

kehitetty ja uudelleen sanoitettu.

Aaveratsastajat (-95-96) syntyi Poker yhtyeen hajottua sen jäsenet olivat: Sami Smith (rummut), Ville Pöntinen (basso), Martti Koivisto (laulu, kitara), Tero Kairinen (kitara, laulu).

Musiikkityyli oli myös suomirockia. Teimme neljän biisin EP:n jota ei koskaan ehditty julkaisemaan.

Martti Koivisto & Päivi Laitinen Duo Teimme myös vaimoni Päivin kanssa aikanaan duo-keikkoja ja äänitimme joitain demoja vuosina -96- 97

 

Vuosina -97-02 Ehdin soittaa useissa kokoonpanoissa, joista ei kuitenkaan kehittynyt mitään pysyvämpää, eikä äänitejulkaisuja.

 

Vuodesta -98 Alkaen aloin bändeissä laulamiseen sijaan esiintymään yksinomaan omalla nimelläni ja sillä tiellä on jatkettu näihin päiviin.